Recepten – Diner
Voor elke vrouw die haar hormonen, lijf en leven in balans wil krijgen
Fysiek in balans
Emotioneel in balans
Mentaal in balans
Gezond, lekker en eenvoudig
Onderstaande recepten zijn gewoon van de supermarkt. Wil jij gezond en lekker eten, maar ben je geen keukenprinses en weet je niet goed wat? Met deze recepten kun je ontdekken hoe lekker gezond kan zijn!
De recepten zijn soms aangepast. Onder elk recept staat de link naar het originele recept.
Kijk waar je gezondere keuzes kunt maken, zet kleine stappen vooruit. Probeer veel verse groenten te gebruiken en varieer! Jij, je lijf en je hormonen worden er blij van!
Hier onder de voorwaarden die ik stel aan de recepten:
KIS-proof > Keep it Simple
Healthy-proof > Vol voedingsstoffen
Overgangs-proof > Happy Hormones
Pleasure-proof > Volop genieten, van een bewust gunmomentje!
Wraps avocado-babyspinazie
Wraps met advocado en babyspinazie recept Ingrediënten (4 personen) 4 eieren 1 avocado 100 g feta 2 el witte balsamicoazijn 10 g munt in reepjes 10 g peterselie fijngehakt 200 g babyspinazie 80 g serranoham 8 volkoren tortillawraps mini zout peper Kooktijd: 15...
Quinoasalade met zalm
Quinoasalade met zalm recept Ingrediënten (4 personen) 500 ml volle bioyoghurt 1 bio citroen geraspt en uitgeperst 1 tl honing zout peper schone theedoek vergiet plasticfolie 150 g quinoa (originele recept is couscous, wissel een keer af) 1 sjalot gesnipperd...
Sate-tempeh met pompoen
Tempeh saté met pompoen recept Ingrediënten - 4 personen 200 g tempeh 400 g pompoenblokjes 3 el ketjap 8 lange satéprikker 100 g snack komkommer 1 wortel 0,25 Chinese kool rasp 1 sjalot 100 ml water 100 ml azijn 2 tl suiker snufje zout 300 g noodles of...
Gevulde puntpaprika’s
Gevulde puntpaprika's recept Ingrediënten (4 personen) 4 rode puntpaprika's 1 courgette 5 stengels bosui 500 g spinazie 100 g feta 50 g pijnboompitten 3 tenen knoflook, gepeld 1 el olijfolie zout peper Bereiding Kooktijd: 25 min. Extra tijdsinformatie: 20...
Frisse volkorenpastasalade
Volkorenpasta salade recept Ingrediënten (4 personen) 250 g volkoren pennegekookt 1 mango 150 g snackkomkommer 125 g blauwe bessen 200 g cottage cheese 100 g verse pesto 1 limoen 20 g basilicum 20 g peterselie olijfolie extra vierge zout peper Bereiding...
Roerbakschotel met kip
Roerbakschotel met kip recept Ingrediënten - 4 personen 4 kipfilets olijfolie 1 ui 2 tenen knoflook 1 courgette 6 vijgen gedroogd en in stukjes gesneden 100 g feta zout peper Bereiding Kooktijd: 35 min. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de...
Roerei – groene asperges
Roerei met asperges recept Ingrediënten (4 personen) 5 biologische of scharreleieren 100 ml kookroom (te vervangen door magere kwark) 10 g peterselie fijngehakt zout peper 30 g boter 1 rode uigepeld en in parten 100 g groene aspergetipsin schuine plakken...
Bloemkool-pompoensalade
Bloemkool pompoensalade recept Ingrediënten (4 personen) bakpapier 1 bloemkool in roosjes 300 g pompoenblokjes olijfolie zout&peper 2 Elstar appels 1 el Pindakaas 30 g cashewnoten fijngehakt 2 tl honing 1 citroen uitgeperst 50 ml water 100 g feta...
Gado-gado
Gado gado receptLekker makkelijk dit gerecht! De bowl vul je met courgettespaghetti, gebakken tempeh en pindasaus. Ingrediënten (4 personen) 250 g tempeh 3 el arachideolie of kokosolie 3 el ketjap manis 1 komkommer 1 limoen 800 g courgettespaghetti 100 ml water...
Ratatouille
Ratatouille receptHet eerste gezonde recept met veel groenten dat ik leerde, was ongeveer 25 jaar geleden de ratatouille. Ik werkte in Duitsland bij een Nederlandse vrouw en bij haar at het de eerste keer. Daarna heeft dit vaak op het menu gestaan. Maar door...
Spaghetti met verse groenten
Spaghetti met verse groenten recept Ingrediënten (4 personen) 6 Rijpe tomaten ontveld en in kleine stukjes gesneden Pakje gezeefde tomaten 1 blikje tomatenpuree 1 ui, gesnipperd 1 wortel, in kleine blokjes 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes Bakje...